Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az izraeli hadsereg zavarja a gázai televízió adását

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 19. 15:07

Egybehangzó források szerint az izraeli hadsereg beavatkozott november 19-én, hétfőn a Hamász palesztin iszlamista mozgalom hivatalos televíziójának a műsorába a Gázai övezetben, ahol hat napja tart az izraeli légi offenzíva, válaszul az izraeli területek ellen onnan indított rakétatámadásokra.

Az al-Aksza televízió közleménye szerint az izraeli hadsereg „belenyúlt" a műsor sugárzásába, ami a kép zavarásában vagy megszakadásában nyilvánul meg.

„Belenyúltunk a Hamász televíziójának adásába, hogy hirdetéseket helyezzünk el ott" – mondta egy katonai szóvivő, hozzátéve, hogy a palesztin csatorna fölött megszerzett ellenőrzés valószínűleg több órán át tart. Az AFP hírügynökség Gázában lévő tudósítói mindamellett még nem láttak izraeli katonai hirdetéseket a tévé műsorában.

Vasárnap a Hamász rádiójának adását már megzavarták több órára. Gáza városában két sajtóközpontra mért légicsapások legkevesebb nyolc újságírót sebesítettek meg.

Az izraeli hadsereg egy közleményben arra intette a nemzetközi sajtót, hogy maradjon távol a Hamásznak „azoktól a bázisaitól és intézményeitől, amelyek az izraeli polgárok elleni műveleteket szolgálják".

Az Izraelben működő külföldi sajtó szövetsége (FPA) aggodalmát hangoztatta a Gázában dolgozó újságíróknak otthont adó épületek elleni izraeli támadások miatt.