Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diplomaták vesztek oda a helikopterbalesetben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. május 9. 14:25

Legalább hat ember, köztük Norvégia és Fülöp-szigetek pakisztáni nagykövete is meghalt május 8-án, pénteken egy katonai helikopter balesetében Pakisztán északkeleti, hegyvidéki részén – közölte a hadsereg.

Három katonai helikopter tartott – részben diplomatákkal és újságírókkal – a Himalája előhegységében lévő Gilgit-Baltisztán tartományba, amikor az egyik légi jármű, tizenegy külföldivel és hat helybelivel a fedélzetén leszállás közben egy iskolaépületnél a földnek csapódott.

A tragédia legalább hat halálos áldozatot követelt. A hadsereg közlése szerint a Pakisztánba akkreditált norvég és Fülöp-szigeteki nagykövet mellett a maláj és az indonéz nagykövet felesége is meghalt. Életét vesztette továbbá a helikopter két pilótája.

Egy szemtanú elmondta, hogy a baleset következtében kigyulladt az iskolaépület is.

A lezuhant helikopteren lévők közül tizenhárman élték túl a balesetet különböző mértékű sérülésekkel, köztük a holland, a lengyel és a román nagykövet.

A PAP lengyel hírügynökség megerősítette, hogy az ország pakisztáni nagykövete valóban megsérült, de jól van. Hasonlóan, könnyebb sérülést szenvedett a román nagykövet is, és a hivatalos bukaresti közlés szerint nincs életveszélyben.