Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatalmas robbanások Damaszkuszban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 26. 21:26

Pokolgépeket robbantottak szíriai felkelők szeptember 25-én, kedden egy damaszkuszi iskolaépületnél, amely a kormánypárti biztonsági erők és milíciák egyik szállásaként szolgált, s a detonációkban több ember megsebesült.

Helyi lakosok arról számoltak be, hogy füstoszlopokat láttak felemelkedni a szíriai főváros délkeleti részén, ahol az iskola található, s látták, hogy mentőautók sietnek a helyszínre.

„Pontosan reggel 9:35-kor hét házilagos készítésű robbanószerkezet lépett működésbe két hullámban abban az iskolában, ahol a Sabiha milícia és a biztonsági erők heti gyűléseiket tartják" – mondta Abu Moáz, az Anszar al-Iszlám nevű lázadócsoport vezetője. „A helyszínen számos tiszt is jelen volt, reméljük, ők a sok halálos áldozat között vannak" – tette hozzá.

A halálos áldozatokról szóló jelentések egyelőre ellentmondásosak, egyes források szerint a támadásnak csak sebesültjei vannak, mások szerint a robbantásban a hírszerzés magas rangú tisztjei is életüket veszítették.

Damaszkusz déli része a Bassár el-Aszad államfő ellen küzdő lázadók és a kormányerők közti összecsapások rendszeres helyszínévé vált az utóbbi hetekben. A múlt héten a hadsereg több olyan kerületet is rakétákkal lőtt, ahová a felkelők sikeresen bevették magukat, noha eddig a főváros Aszad bevehetetlen erődítményének számított.