Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét több tucat feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. december 2. 13:43

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet újabb 62 feltételezett tagját vette őrizetbe a török rendőrség december 1-jén, pénteken Isztambul tartományban – számolt be róla az Anadolu török állami hírügynökség.

Az előállítottak mindegyike külföldi állampolgár, de az Anadolu nem tért ki arra, hogy pontosan mely országokból érkeztek. A gyanúsítottak állítólag terrortámadásra készültek, de a jelentés erre vonatkozóan sem közölt további részleteket.

A Dogan török hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy az érintettek anyagi támogatást nyújtottak a Szíriában és Irakban harcoló társaiknak, valamint dzsihadista-jelölteket közvetítettek ki hozzájuk.

Isztambulban és környékén összesen 12 helyszínen csaptak le pénteken a hatóságok. A házkutatások során nagy számban foglaltak le olyan dokumentumokat, amelyek az IÁ-hoz köthetők.

A török rendőrség két és fél éve rendszeresen hajt végre razziákat az Iszlám Állam ellen, miután a terrorszervezet számos öngyilkos merényletet követett el ebben az időszakban az ország nagyvárosaiban. A hatóságok az utóbbi másfél hónapban különösen fokozták a fellépést, rendszeresek a rajtaütések, IÁ-tagok százaira csapott le a rendőrség, mivel több szélsőségesről bizonyossá vált, hogy merényletet készít elő.