Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lecsaptak a tálibok

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2018. augusztus 5. 18:34

Terrorcselekmény volt a három külföldi állampolgár csütörtöki elrablása és meggyilkolása Kabul környékén, amelyet nagy valószínűséggel tálib fegyveresek követtek el – közölte augusztus 3-án, pénteken egy afgán illetékes.

A tálib lázadók erőteljesen jelen vannak Moszahi körzetében, ahol a francia Sodexo élelmiszeripari vállalat három alkalmazottjának holttestét megtalálták – közölte Hasmat Sztanakzai, a kabuli rendőrfőnök szóvivője.

A három – macedón, indonéz és indiai – ember szakácsként dolgozott a Sodexo alkalmazásában a kabuli repülőtéren, és éppen munkába tartott. Az afgán hírszerző ügynökség kihallgatja azt a gépkocsivezetőt, aki a támadás idején a három embert szállította – tette hozzá a szóvivő. Az ügynökség megerősítette a nyomozást tényét, de további részletekkel nem szolgált. A tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid tagadta, hogy közük lenne a támadáshoz. A cég szorosan együttműködik a kabuli hatóságokkal, és új információ esetén további tájékoztatást ad – közölték.

A Sodexo egyebek között élelmiszerbeszállítással foglalkozik. Nem ismeretes, hogy partnerei közé tartoznak-e az Afganisztánban állomásozó nemzetközi koalíciós erők.