Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légicsapás végzett az al-Kaida szíriai szárnyának katonai parancsnokával

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. március 6. 20:15

Az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció egyik légicsapása végzett az al-Kaida terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front katonai parancsnokával március 5-én, csütörtökön – közölte két felkelő a Reuters hírügynökséggel.

Abu Humam al-Sámi az an-Nuszra Front egyik legmagasabb rangú tagja, akivel végeztek a csoport 2012-es megalakulása óta. A szíriai polgárháborúban való részvétele előtt harcolt Afganisztánban és Irakban is. A parancsnokkal az an-Nuszra Front magas rangú vezetőinek találkozójára mért légitámadás végzett az északnyugati Idlíb tartományban – közölték a források.

Később megerősítette a hírt az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű emigráns szervezet is, amely szerint többen is meghaltak a front vezetői közül.

A terrorellenes koalíció szóvivője azt mondta, hogy az elmúlt 24 órában nem jártak a harci gépeik Idlíb térségében.

A szíriai kormány hivatalos hírügynöksége viszont azt állította, hogy szíriai katonai akció végzett Sámival, de részleteket nem közölt.

Az iszlamista front más csoportokkal közösen előző nap jelentős sikert aratott: Aleppóban alagutat fúrtak egy fontos hírszerzési létesítmény alá, és robbanószerkezetet hoztak működésbe. A támadásban több tucatnyian meghaltak a két oldalon.