Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy MiG-29-es Indiában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. november 12. 11:11

November 8-án, pénteken lezuhant az indiai légierő egyik MiG-29-es vadászgépe. A baleset helyi idő szerint 11 óra 29 perckor történt Gudzsarát államban, a Fulcrum egy mezőgazdasági területre zuhant Ravalsar közelében. A Dzsamnagari légibázisról levegőbe emelkedő duplasvancú kiképzési repülést hajtott végre, a repülőgép pilótája sikeresen katapultált.

http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/hirek/lezuhant-egy-mig-29-es-indiaban-2013-nov/

A baleset után rövid időn belül a helyszínre érkezett helikopterek egyikével a pilótát a helyi kórházba szállították megfigyelésre. A MiG-29-es lezuhanásának oka egyelőre ismeretlen, a pontos okok feltárására egy vizsgálóbizottságot állítottak fel.

Idén már nem az első eset, hogy az india légierő Fulcrumot veszít: júniusban szintén egy Dzsamnagarból felszálló MiG-29-es csapódott a földnek Lalparda település közelében, a mostani balesethez hasonlóan a pilóta akkor is sikeresen katapultált.

Dzsamnagar kerületben az elmúlt években is több baleset, illetve katasztrófa történt. 2012 augusztusában összeütközött két Mi-17-es helikopter, melynek következtében kilencen vesztették életüket. 2004 februárjában, illetve 2006 januárjában pedig egy-egy MiG-21-es zuhant le.  Több MiG-29-es baleset is történt már ezen a térségben korábban is: 2006-ban kettő, 2008-ban pedig Fulcrum zuhant le a légibázis közelében.