Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy orosz Mi-35-ös

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. szeptember 12. 17:48

Szeptember 8-án, szombaton lezuhant az orosz légierő egyik Mi–35-öse Dagesztánban, a fedélzetén utazó négy katona nem élte túl a katasztrófát. 

Az eset kivizsgálására egy bizottságot állított fel az orosz védelmi minisztérium, a vizsgálatot már megkezdték. Elsődleges információk alapján, a szerencsétlenül járt forgószárnyas a dagesztáni Botlikh-tól 20 kilométerre egy hegynek ütközött, feltételezhetően a térségben uralkodó rossz időjárási viszonyok miatt.

Annyit már tudni lehet, hogy szombaton két Mi–35-ös harci helikopter emelkedett a levegőbe az észak-oszétiai Mozdok-ból, úticéljuk a dagesztáni Bothlik volt. Helyi idő szerint, 13 óra körül az egyik forgószárnyas eltűnt a radarok képernyőjéről, a gépet a levegőben lévő másik Mi–35-ös sem tudta beazonosítani. Ezt követően, 15 óra körül helyi lakosok már egy nagy csattanásról számoltak be, ekkor ütközhetett az eltűnt helikopter a hegynek.

A legfrissebb információk szerint, a repülésbiztonsági szabályok megsértése címén nyomozást is indított az érintett orosz felügyeleti hatóság.