Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtámadták az amerikai haditengerészet honlapját

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 3. 16:03

Szíriai hackerek támadták meg az amerikai haditengerészet toborzó honlapját hétfőre virradó éjszaka – jelentették nyugati hírügynökségi források szeptember 2-án, hétfőn.

A Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogató internetes aktivisták arra szólították fel a haditengerészet katonáit, hogy szegüljenek ellen Barack Obama amerikai elnök parancsának, amennyiben megtámadná Szíriát.

„Obama áruló, aki azért sodorja veszélybe az életeteket, hogy az al-Kaida terrorszervezet harcosait támogassa" – írta a Szíriai Elektronikus Hadsereg nevű kormányhű hackercsoport a haditengerészet honlapján. A szöveget a reggeli órákban már eltávolították az internetes oldalról.

A hackerek felkérték az amerikai tengerészet katonáit, hogy harcoljanak inkább a szíriai elnök oldalán.

Az elmúlt hetekben a Szíriai Elektronikus Hadsereg már követett el hasonló akciókat, többek között a washingtonpost.com, a time.com és a cnn.com ellen is. Az elkövetők az Outbrain nevű médiaszolgáltatást törték fel, amelynek segítségével a médiumok másutt megjelent tartalmakat kínálnak fel a honlapjukon.

A szervezet korábban azt állította, hogy sikerült manipulálnia az AP hírügynökség, az al-Dzsazíra arab hírtévé és a BBC twitteres hírszolgáltatását is.