Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oroszország tüzérségi hadgyakorlatokat kezdett a Krímben és Észak-Kaukázusban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. március 13. 18:18

Tüzérségi hadgyakorlatot kezdett Oroszország a Grúziától elszakadt Dél-Oszétiában és Abháziában, továbbá Örményországban és a Krímben – közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség március 12-én, csütörtökön.

Az orosz védelmi minisztérium a múlt héten közölte, hogy légvédelmi gyakorlatok kezdődtek Oroszország kaukázusi katonai körzeteiben. A közleményben arról is szó volt, hogy a szárazföldi manőverekbe az örményországi, abháziai, dél-oszétiai és krími orosz katonai támaszpontok is bekapcsolódnak.

A nyugati katonai körzet parancsnoksága arról számolt be csütörtökön, hogy az orosz Balti-tengeri Flotta Korol (Király) partra szállító hajója és a BT-212-es aknakereső sikeresen befejezte a hadihajókat és repülőket imitáló célpontok lövetését – írja a RIA Novosztyi. Az északi katonai körzetben is tüzérségi célpontokat támadott egy rakétahordozó hajó a Barents-tengeren.

Az ország keleti katonai körzetében is nagyszabású légvédelmi hadgyakorlatok kezdetéről számolt be az ottani katonai parancsnokság.

A Fekete-tengeren az orosz flotta két hajója hajtott végre manővereket.

Kedden a NATO hét tagállama részvételével kezdődött ott tengeri hadgyakorlat.

Szerdán az orosz védelmi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az orosz hadsereg hadgyakorlatot kezdett a dél-oroszországi Sztavropoli határterületen, ahol a manővereken a légierő gépeit és légvédelmi eszközöket is bevetnek.