Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant egy egyiptomi rendőrkapitányságnál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. július 24. 17:58

Pokolgép robbant július 24-én, szerda hajnalban egy egyiptomi város rendőrkapitányságánál, és megsebesített 19 embert – közölték biztonsági tisztségviselők.

A korábbi jelentésekkel ellentétben, amelyek még csak hat halálos áldozatról szóltak, 11 halálos áldozata van a napközbeni összecsapásoknak a megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei és ellenfelei között.

A rendőrkapitányság, amelynél a robbanás történt, a Nílus-deltában elterülő Dakahlíja tartomány Manszúra városában történt.

Az AP szerint félő, hogy egyre súlyosabb támadások történnek a volt elnök hívei és ellenfelei közötti összecsapásokban, illetve hogy már nem csak a Sínai-félsziget északi részén támadnak meg szélsőségesek rendőrkapitányságokat, hanem bárhol az országban. A 19 sebesült közül 13 rendőr, a többiek civilek.

A politikához köthető erőszakos cselekményeknek Egyiptomban június vége óta így már több mint 150 halálos áldozata volt. További mintegy 40 ember vesztette életét a hadsereg és a rendőrség tagjai elleni fegyveres támadásokban, valamint a hadseregnek a radikális szélsőségesek elleni műveleteiben ugyanebben az időszakban a Sínai-félszigeten, az Izraellel és a Gázai övezettel határos területen.