Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbantássorozat Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. január 12. 12:10

Legkevesebb 80 ember életét veszítette, és több mint 200-an megsérültek január 10-én, csütörtökön Pakisztánban egy robbantássorozatban. A délnyugat-pakisztáni Kvettában, Beludzsisztán tartomány székhelyén különböző időpontokban és helyszíneken három robbantás történt, 59-en meghaltak, a sebesültek száma legkevesebb 112.

Először a város központi terén – más források szerint piacán – lépett működésbe egy robbanószerkezet. Ebben a merényletben 11-en haltak meg, és legkevesebb 27-en sérültek meg. Egyelőre nem ismeretes, hogy mi volt a merénylet célja. A tartományban különböző etnikai csoportok nagyobb autonómiáért küzdenek.

Később egy billiárdközpontban következett be két robbanás egymásután. Hivatalos adatok szerint ebben a merényletben legkevesebb 48-an veszítették életüket, a sérültek száma pedig 112 volt.

A következő pokolgép akkor robbant fel, amikor az emberek az első robbantás színhelyén segítséget próbáltak nyújtani az áldozatoknak.

Korábban a nap folyamán merénylet történt az északnyugat-pakisztáni Mingorában is, ahol legkevesebb 21-en meghaltak és 75-en megsérültek egy iszlám központban végrehajtott robbantásban. A létesítményben muzulmán prédikátorokat képeznek.

A merényletek céljai és végrehajtói egyelőre nem ismeretesek.