Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb merénylet Kenyában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. december 9. 8:08

Öt ember meghalt december 7-én, péntek este a kenyai fővárosban, Nairobiban egy mecset elleni gránáttámadásban – közölte a rendőrség. A többségében szomáliaiak lakta Eastleigh negyedben az emberek éppen kijöttek a mecsetből, amikor ismeretlenek kézigránátot dobtak közéjük.

Korábban a helyi vöröskereszt és a rendőrség három halálos áldozatról adott hírt. Két ember a kórházba szállítást követően halt meg. Hat személyt továbbra is a kórházban ápolnak – mondta Moses Nyakwama, a főváros rendőrparancsnoka.

A helyszínen megerősítették a rendőri erőket, miután a környéken élők tiltakoztak az újabb merénylet ellen. A hét közepén, szerdán ugyanebben a körzetben, egy bevásárlóközpont közelében robbant pokolgép. Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült.

A múlt hónapban hét ember meghalt, számos megsebesült egy autóbusz elleni támadásban ugyanebben a negyedben. Ezt követően összecsapások törtek ki a szomáliai lakosok és más helybeliek között, akik az előbbieket vádolták az elszaporodó merényletek elkövetésével.

Kenya azóta vált a terrortámadások célpontjává, hogy fegyveres erői csatlakoztak az Afrikai Unió Szomáliába vezényelt csapataihoz az al-Shabaab szomáliai iszlamista fegyveresek elleni küzdelemben.