Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges nap az EFOTT-on

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. július 4. 18:26

Hummer, fegyverek, különleges katonák – július 4-e, szerda az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj napja volt a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. munkatársai által üzemeltetett Seregnyi lehetőség pontjánál, a velencei EFOTT Fesztiválon.

1595938272
Kedden kezdődött az idei EFOTT Fesztivál Velencén; a tó partján a Magyar Honvédség ismét felállította a soproni VOLT-on már kipróbált és jól szerepelt Seregnyi lehetőség pontját. A fesztivál első napja még mind a kiállítók, mind a fesztiválozók számára az építkezéssel, a beköltözéssel és az előkészületekkel telt, de már így is volt némi érdemi érdeklődés a Magyar Honvédség standjánál.

A szerda már eseménydúsabb volt: reggel megérkeztek a különleges műveleti zászlóalj katonái egy Hummer terepjáróval és a rendszeresített fegyvereikkel, amelyeket az érdeklődők természetesen közelről is megszemlélhettek.

A strand, a koncerthelyszínek és a „frissítőmérések" között ingázó fesztiválozók közül sokan „elvitték volna egy körre" a Humvee-t, de a szolnoki alakulat statikus bemutatójára is szép számmal voltak kíváncsiak.

Ezen a napon a kitöltött totók száma már meghaladta a százat, és szinte kézről kézre járt a lézerpuska, valamint a repülőgép-szimulátor „botkormánya" is.

Csütörtökön az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái érkeznek az EFOTT-ra − a Seregnyi lehetőség pontja ekkor is minden érdeklődőt szeretettel vár!

 
1595938272
 
1595938272

 Fotó: Szecsey István