Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kutató-mentő képzés a szolnoki helikopterbázison

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. július 5. 12:07

Alpintechnikai képzésen vett részt két mentőtiszt és két mentőápoló az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központ egészségügyi állományából.

MH 86. SZHB EK KM 1.

A képzés célja a kijelölt egészségügyi szakállomány integrálása a helikopterbázis jelenlegi és bővülő feladatrendszerébe. Elsődleges hangsúly a kutató-mentő feladatok elsajátítása és a készenléti szolgálat ellátása, majd ezt követi a későbbiekben számos helikopterhez köthető egészségügyi képesség fejlesztése.

A bajbajutottak sürgősségi ellátását az esetek nagy többségében az egészségkárosodás helyszínén – számos esetben nehezített terepviszonyok között, gépjárművel nem megközelíthető területen – szükséges megkezdeni. Az elsőszaksegély megkezdése életet menthet, legyen az katonai művelet, a polgári életben bekövetkezett tömeges baleset vagy katasztrófahelyzet.

Az egészségügyi szakemberek speciális képességfejlesztésével a saját komfortzónájukon kívül kerültek, amellyel a szakma iránti motiváció és a katona egészségügyi ellátás fejlesztése is megvalósulhat.