Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lázadókkal végzett a rakétacsapás

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 11. 9:53

Pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított rakéták megöltek hét iszlamista lázadót vasárnap Pakisztán törzsek uralta északnyugati részén – közölték biztonsági és hírszerzési tisztségviselők. A két rakéta a lázadók egyik búvóhelyén csapódott be Észak-Vazirisztán tartományban, a térség legjelentősebb városától, Mirámsáhtól mintegy 40 kilométerrel északkeletre.

A robbanásoktól további öt fegyveres megsebesült. A megölt lázadók kiléte egyelőre nem ismert, de a környéket Hafiz Gul Bahadur és emberei uralják. Ez a csoport is számos támadást követett már el a nemzetközi erők ellen a szomszédos Afganisztánban.

Eközben a pakisztáni tálibok jelentkeztek vasárnap a NATO-tartálykocsik elleni előző napi támadás végrehajtóiként. Az ország délnyugati részén lévő Szibi városnál támadták meg szombat hajnalban a 29 tartálykocsit.

A tálibok szóvivője, Azam Tarik közölte, hogy mindaddig folytatják a NATO-szállítmányok elleni támadásokat, amíg az Egyesült Államok abba nem hagyja a pakisztáni területek bombázását.

Csupán szeptemberben 21 támadást hajtott végre az Egyesült Államok pilóta nélküli repülőgéppel az Afganisztánnal határos pakisztáni országrészben.