Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Leendő honvéd tisztjelöltek látogattak a HHK-ra

Szöveg: Fülöp Dóra | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 24. 20:14

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon (NKE HHK) tettek látogatást a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei február 18-án. A látogatás során a tanulók megismerkedtek a HHK-n zajló képzéssel, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusszal és a honvéd tisztjelöltek mindennapjaival.

Kratochvil látogatás - 1

A debreceni honvéd középiskola a Honvéd Kadét Program felső szintje. A bentlakásos iskolában tanuló kadétok tanórákon és gyakorlati foglakozásokon sajátíthatják el a Magyar Honvédséggel kapcsolatos ismereteket, amelyeket szakkörök és szabadidős tevékenységek egészítenek ki.

A HHK-n tett látogatáson azok a végzős kadétok vettek részt, akik felsőoktatási jelentkezésükben a HHK katonai alapképzési szakjaira jelentkeztek.

Kratochvil látogatás - 6

A kadétokat Pohl Árpád dandártábornok, a kar dékánja üdvözölte, majd Szászi Gábor ezredes, oktatási dékánhelyettes tartott részletes tájékoztatót a karon zajló oktatásról, a honvéd tisztjelöltekkel szemben támasztott követelményekről, illetve a hosszútávú előmeneteli lehetőségekről. Az ismertetőt és a szakfelelősi fórumot követően a kadétok campustúra során ismerkedtek meg a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus oktatási egységeivel, az egyes gyakorlati foglalkozások helyszíneivel és az oktatókkal.

A program Ludovika Campus tárlatvezetéssel zárult, melyen Siposné dr. Kecskeméthy Klára ezredes, nemzetközi dékánhelyettes, illetve Ondrék József, a HHK Dékáni Hivatal munkatársa mutatta be a Ludovika főépület történetét, a Ludovika Akadémia és a magyar tisztképzés hagyatékát.