Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lejárt a határidő, példás a végrehajtás

Az oltás az egyetlen kiút

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2021. december 29. 13:31

A Magyar Honvédség, mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója kötelességének érzi, hogy garantálja minden munkavállalója egészségét, biztonságos munkakörülményeit, ezáltal a közösség védelmét.

Az oltási programnak és az egyéni tudatos felelősségvállalásnak köszönhetően jelenleg a katonák körében 99 %-os, míg a honvédelmi alkalmazottak esetében 98 %-os az átoltottság. Elismerés és köszönet illeti azokat, akik saját maguk, munkatársaik és családtagjaik biztonságát szem előtt tartva felvették a védőoltást, ezzel óvva és biztosítva a Magyar Honvédség működőképességét és mindenkori rendelkezésre állását is.

Az 599/2021. (X.28.) Kormányrendelet értelmében azon munkavállalók esetében, akik a munkáltató által meghatározott határidőig, - a honvédségnél 2021. december 1. napjáig - nem vették fel az első védőoltást, vagy ez alóli mentességüket kétszeri felhívásra sem igazolták, 2022. január 1. napjától fizetés nélküli szabadság elrendelésére kerül sor. A katonák egyidejűleg a jogszabály erejénél fogva a Magyar Honvédség rendelkezési állományába kerülnek. Erről a hivatalos tájékoztatást valamennyi érintett megkapta.

Azon munkavállalók esetében, akik az illetmény nélküli szabadság ideje alatt a védőoltást felveszik, és ezt tényszerűen igazolják, a munkáltató az illetmény nélküli szabadságot megszünteti.

oltás