Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi ajándékok a gyermekfalunak

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: Szabóné Varga Erika százados és a szerző felvételei |  2021. december 29. 16:01

Karácsonyi gyűjtést szerveztek a pristinai SOS Gyermekfalu részére Magyarország koszovói nagykövetségének dolgozói és az MH KFOR Kontingens tagjai decemberben.

2021_12_20 SOS_gyerekfalu_átadás_001

A gyerekfalut a háború után azzal a céllal hozták létre, hogy a különböző okokból árván maradt gyerekek részére meleg és gondoskodó családi légkört biztosítson, ahol a gyerekek felnőhetnek. A falunak állandó programja a nevelőszülői hálózat működtetése révén a családok támogatása. Jelenleg nyolc család tartozik a gyerekfaluhoz, összesen negyven gyermekkel. Az ő részükre szerveztek gyűjtést Magyarország pristinai nagykövetségének dolgozói és azok hozzátartozói, valamint az MH KFOR Kontingens állománya és a műveleti területen egyéni beosztásban szolgálatot teljesítő magyar katonák.

Az összegyűjtött adományokból karácsonyi ajándékokat, benne téli ruházati cikkeket, édességet és játékokat, valamint tartós élelmiszereket vásároltak, s adtak át a gyerekfalu lakóinak. „Mikulás módjára hozták el a karácsonyi szeretetet a magyarok, hálásak vagyunk az adományaikért! Köszönjük a falu összes gyermeke nevében!” - emelte ki köszöntőjében Ora Bytyci, a gyerekfalu vezetője.