Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepek alatt is folyamatos a határvédelem

Szöveg: Markovits Szilvia törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 29. 17:35

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnöke december 29-én, szerdán.

Mihócza_déli_határ (6)

Mihócza Zoltán altábornagy látogatásának programja Bácsalmáson, az MH AIAK parancsnokság és törzs állományának jelentéseivel kezdődött. Az MHP törzsfőnökét Vokla János ezredes, az Ideiglenes Alkalmi Kötelék jelenlegi parancsnoka fogadta, valamint jelentést tett az elmúlt napok eseményeiről és az aktuális feladatokról. Ezt követően Mihócza altábornagy a részlegvezetők jelentéseit hallgatta meg.

A helyi Határvédelmi Bázison a 7. század parancsnoka tette meg jelentését, ezután bemutatta a bázis objektumait, a körleteket és a szabadidő eltöltésére szolgáló helyiségeket. A látogatás során Mihócza altábornagy beszélgetett a katonákkal, és megköszönte kitartó és áldozatos munkájukat.

Mihócza_déli_határ (8)

Az állománnyal közösen elfogyasztott ebédet követően a madarasi Határvédelmi Bázison az Egészségügyi Ellátó Pont orvosának jelentését fogadta az MHP törzsfőnöke. Az objektum bejárása után Mihócza Zoltán altábornagy felhívta a teljes határon szolgáló személyi állomány figyelmét arra, hogy az eddigiekhez hasonló kitartással, hozzáállással és szakmaisággal végezzék a feladataikat.

A látogatás során ismét megerősítést nyert, hogy a határvédelemben szolgáló 490 katona az ünnepi időszak alatt is feszesen, szakmailag és erkölcsileg felkészülten látja el a szolgálatot, támogatva a rendőrség munkáját és biztosítva ezzel a magyar emberek nyugalmát, biztonságát.