Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Leköszönő és új szerb attasét fogadtak

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2023. június 30. 20:26

Raša Lazović ezredes, Szerbia távozó véderőattaséja búcsúlátogatást tett a Honvédelmi Minisztériumban június 30-án, pénteken. A nap folyamán az új szerb attasé, Predrag Zeljković alezredes akkreditációjára is sor került.

LALA2731

Raša Lazović ezredest hivatalos búcsúlátogatásán Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára fogadta. Helyettes államtitkár úr Lazović ezredes részére szolgálatának elismeréseként kitüntetést adott át. Predrag Zeljković alezredest ezt követően Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is udvariassági látogatás keretében fogadta.

A találkozók során a felek a magyar-szerb kétoldalú katonai kapcsolatokat és védelmi együttműködés helyzetét vitatták meg. Magyarország és Szerbia katonai kapcsolatait továbbra is a kölcsönös érdekeken és együttműködési szándékon alapuló magas színvonalú kapcsolatrendszer jellemzi. Hazánk Szerbiára stratégiai partnerként tekint, szerepe a Nyugat-Balkán biztonsága és stabilitása szempontjából is kiemelt jelentőségű. A két állam védelmi minisztériumai és haderői közötti relációk kiválóak, mindkét ország közös érdeke, hogy tovább fejlesszék együttműködésüket.