Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelkésztalálkozó a katolikus tábori püspökségen

Szöveg: HM Katolikus Tábori Püspökség - Katonai Ordinariátus | Fotó: Katolikus Tábori Püspökség |  2023. február 24. 17:31

A nagyböjt kezdetén lelkésztalálkozót tartott a HM Katolikus Tábori Püspökség. A program szentmisével kezdődött, majd szó esett az idei tervekről, rendezvényekről, és az állomány előtt álló fontosabb feladatokról.

20230224KatPuspok (4)

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjti szent idő. A lelkészekre ilyenkor rendszerint több feladat hárul, mint az év többi időszakában, azonban egy-egy ilyen közösen eltöltött alkalommal erőt meríthetnek az előttük álló teendőkhöz. Ebben igyekezett erősíteni szentbeszédében a tábori lelkészeket Berta Tibor dandártábornok, katonai ordinárius a HM Katolikus Tábori Püspökség állománygyűlését megelőző szentmisén, melynek végén megtartották a hamvazás szertartását.

A szentmise utáni lelkésztalálkozón szó volt az idei év legfontosabb feladatairól, a jövőbeni tervekről, rendezvényekről, valamint a MH Katolikus Tábori Püspökség 30 éves jubileumára való felkészülésről.

Kapcsolódó cikkek
áhitat_index

Megkezdődött a nagyböjt

2023. február 22. 15:26