Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Libamájjal és pálinkával vendégelték meg a NATO minisztereit

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. október 10. 10:07

A Szépművészeti Múzeumban rendezett reneszánsz esttel zárult a NATO védelmi miniszterei tanácskozásának első napja: a delegációk tagjait a legfinomabb magyaros ételekkel várták.

A vendégeket autókkal szállították át az esti fogadás helyszínére, végig az Andrássy úton, a Hősök terére, a Szépművészeti Múzeumhoz. A késő estébe nyúló svédasztalos vacsorán sok ételkülönlegességből választhattak a résztvevők. A finomságok között szerepelt például saját zsírjában sült hizlalt liba mája és fémüstben tálalt borjú húsából készült vörösboros szaftos pörkölt, kapros-juhtúrós galuskával.

A halat kedvelők a Tisza vízéből fogott töltött csukát fogyaszthattak vagy balatoni fogast, amelyet zsenge parajjal tekercseltek. A desszertek között kóstolhatók voltak rétesek, kandírozott és aszalt gyümölcsök, sajtok, az italok kínálatában külön pannonhalmai borválaszték, továbbá többfajta pálinka szerepelt.

A vendégek ajándékot is kapnak, ezt szállodai szobájukba visszatérve találják majd meg. Egy kódex alakú bőrdobozba kis Rubik-kockát, kisméretű tokaji aszút, egy csomag paprikát és egy doboz gyufát helyeztek el a szervezők, amelyek Magyarországra emlékeztetik majd a budapesti katonai találkozó részvevőit.

CímkékmúzeumNATO