Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Livni nem vár tapsvihart, de bírálatokat sem

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. február 24. 6:23

Az izraeli parlament fő ellenzéki vezetője kedden helyeselte a terroristák kiiktatását, és jó hírnek nevezte, hogy meghalt a Hamász egyik katonai parancsnoka. “Az a tény, hogy egy terroristát megöltek, és mindegy, hogy Dubajban vagy Gázában, jó hír a terrorizmus ellen küzdőknek” – jelentette ki Cipi Livni volt külügyminiszter, a jobbközép Kadima párt elnöke.

Ugyanakkor ő sem beszélt arról, hogy ki áll a gyilkosság mögött.
Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúhot, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak az egyik parancsnokát január 20-án ölték meg Dubajban, többek szerint a Moszad izraeli titkosszolgálatra jellemző módszerrel. A Hamász és a Dubaji rendőrség meggyőződéssel állítja, hogy a Moszadot kell a háttérben keresni. Izrael nem hajlandó kommentálni ezeket az állításokat.

“Nem várom el az egész világtól, hogy megtapsolja, amikor terroristákat ölnek meg, de legalább tartózkodjanak az ilyen műveletek bírálatától" – mondta Livni, aki maga is dolgozott a Moszadnál az 1980-as években. Eközben az izraeli parlament belügyi bizottsága elutasította egy izraeli arab képviselő kérését, hogy a parlament plenáris ülésen vitassa meg a dubaji gyilkosság ügyét. Reuven Rivlin, a kneszet elnöke még hétfőn elutasította, hogy napirendre tűzze a kérdést.

Talab asz-Szaneh, az Egyesült Arab Lista képviselője azzal vádolta a Moszadot, hogy “terrorcselekményt" követett el a Hamász-vezető meggyilkolásával.

Címkékterrorizmus