Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztikai szakkiképzés Kaposváron

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvétele |  2022. november 10. 8:09

Az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) második kiképzési ciklusa vette kezdetét november 9-én, szerdán, Kaposváron.

ÖKSZ_kapott

A program azokat a fiatalokat szólítja meg, akik szeretnék magukat kipróbálni a katonai pályán és ezzel egyidejűleg jó lehetőséget biztosít azok részére is, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdését idén kénytelenek voltak szüneteltetni vagy elhalasztani.

Az Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezők a kéthónapos alapkiképzés teljesítése után eldönthették, hogy a további képzésüket speciális területen - egy műveleti besorolású szervezetnél vagy annál a területvédelmi egységnél folytatják tovább, ahol az alapkiképzést is végrehajtották. Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél 15 fő kezdte meg a raktáros-ellátó, illetve a gépjárművezetői felkészítést.

A beérkezést követően a képzés résztvevőinek általános biztonságtechnikai oktatást tartottak, illetve a logisztikai ezred felépítéséről, szervezeteiről kaptak tájékoztatást. A jelentkezők a szakkiképzés keretein belül megismerkednek alegység szintű szakanyagok raktározásával, hadtáp szakanyagok kezelésének-, raktározásának szabályaival, és az általános anyagkezelői feladatokkal is. A négyhónapos szakfelkészítés során a gépjárművezetői felkészítés révén pedig gépjárműtechnikai alapismeretekkel és gépjárművezetői gyakorlattal is gazdagodnak.

Kapcsolódó cikkek