Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-spanyol nap Sigonellában

Szöveg: NATO Földfelszint Megfigyelő Erők | Fotó: a kontingens felvételei |  2022. november 5. 12:43

A sigonellai NATO Földfelszínt Megfigyelő Erők magyar és spanyol kontingensei nemzeti ebéddel vendégelték meg az alakulat teljes személyi állományát október 24-én.

5. Spanyol, magyar rendezvény

A rendezvény elsődleges célja a csapatépítés volt, valamint kiváló alkalmat biztosított arra, hogy jobban megismerjék egymást és nemzeti kultúrájukat is bemutathatták a gasztronomián keresztül. A napi feladatok ellátásán dolgozó 24 nemzet katonai és civil alkalmazottai lelkesen fogyasztották mind a spanyol paellát és sangriát, mind a magyarok híres gulyását és pálinkáját.

Andrew M. CLARK dandártábornok, az alakulat új parancsnoka bátorította a kezdeményezést, sikeresnek és hasznosnak találta a rendezvényt. Megköszönte a résztvevőknek, hogy a napi feladatokon felül időt és energiát tudnak szánni a csapatépítés ezen hagyományos formájára.

Andrew M. CLARK dandártábornok 1996-ban kezdte meg katonai szolgálatát, melynek során pilótaként 4100 órát repült nagy magasságú U-2S felderítő géppel, továbbá AC-130U és más az Amerikai Egyesült Államokban rendszeresített repülőgép típusokkal. Pályafutása során 1300 órát töltött harci bevetésen - többek között - Boszniában, Koszovóban, Afganisztánban és Irakban. Karrierje során különböző szintű vezetői feladatokat látott el és 2022 júliusa óta a NATO Földfelszint Megfigyelő Erők parancsnoka.

A rendezvény során Hriczu Péter őrnagy, a magyarok rangidőse a HM Zrínyi Nonprofit Kft. részeként működő Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent könyvvel és egy-egy üveg tradicionális magyar borral köszönte meg az alakulat parancsnokának a rendezvény támogatását, valamint Fernando SANCHEZ-ARJONA ezredesnek, a spanyol kontingens rangidősének a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítséget.