Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarország is részesül a Pentagon anyagi támogatásából

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. március 27. 6:25

Több más állam mellett Magyarország is kap különleges pénzsegélyt 2010-ben az amerikai védelmi minisztériumtól, a segítséget az Afganisztánba utazó csapatok képességeinek javítására adják, közölte a Pentagon pénteken. A védelmi tárca értesítette a washingtoni kongresszust: nyolc ország összesen 350 millió dollárt kap a segélyezés keretében.

Magyarország mellett Grúzia, Horvátország, Észtország, Litvánia és Lettország azért részesül segélyben, hogy katonáik jobban együtt tudjanak működni a terrorellenes és stabilizációs műveletekben az amerikai erőkkel Afganisztánban. A Pentagon ugyancsak segíti Jement és a Fülöp-szigeteket, amelyek saját hadseregüket erősíthetik a támogatásból.

A 2006-ban létrehozott különleges segélyezési alapból a Pentagon eddig több mint száz képzési és képességjavító programot finanszírozott a világ ötven országában.

A Pentagon nem közölte, hogy az egyes országok mekkora összeget kapnak. A különleges segélyezési programok részletei – azok leírása, menetrendje és költségei – akkor válnak majd ismertté, amikor a Pentagon újabb értesítést fog küldeni a kongresszusnak a szóban forgó programok végrehajtása előtt legalább két héttel.

CímkékAfganisztán