Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elrajtolt a mezőny, 9. helyen a Dream Team

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. március 27. 6:30

Túl van az első „éles” kilométereken a Bálint Zoltán, Marton Dániel páros. A Honvéd Dream Team egysége a tereprali-bajnokság szezonnyitójának, a Mohács-kupának a prológja után a kilencedik pozíciót birtokolja. A tavalyi ob-t ötödikként záró Bálint Zoltának felemás érzései voltak a 7 kilométeres szakasz teljesítése után.

– Sajnos a mezőny eleje technikai fölényben van velünk szemben, márpedig a prológon a motorerő számított. Sok volt az egyenes, mindössze néhány kanyar jelentett változatosságot – nyilatkozta Bálint. – Ugyanakkor nagyon élveztem a száguldást, a Nissan tökéletesen működött, s Dani is kezd belerázódni. Bár a gyors tempó egy kicsit szokatlan volt a számára, azt mondta, túl gyorsan „jöttek" a jelek az itinerben. Ám szerintem nem lesz probléma, ráadásul, ha hinni lehet a meteorológiai előrejelzéseknek, eső lesz, s akkor csökkenhetnek a különbségek. Már várom a folytatást.

Marton Dánielnek tetszett a szuperspeciális.

– Húúú, nagyon jó volt – sóhajtott Marton. – A tempó tényleg furcsa még, Zoli versenyen másképpen közlekedik, mint például egy teszten. Ám összességében élveztem az egészet, s bár számomra hosszúnak ígérkezik a szombat, felőlem már most folytatódhatna a száguldás.

A Mohács-kupa állása a prológ után:
1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 3:36 perc, 2. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 1 másodperc hátrány, 3. Fazekas Károly, Maurer Péter (BMW) 2 mp h., …7. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 10 mp h., …9. BÁLINT ZOLTÁN, MARTON DÁNIEL (NISSAN) 23 MP H.