Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már az óvodában is népszerűsítik a katonaságot

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. január 7. 8:57

Az ukrán hadsereget népszerűsítő múzeumszoba nyílt az észak-ukrajnai Berdicsev egyik óvodájában, amelynek növendékei – fanyalgó szüleikkel ellentétben – érdeklődéssel fogadták az újítást.

A katonaságot bemutató óvodai múzeumot a Zsitomor megyei város oktatási hatósága annak a programnak a keretében nyitotta meg, amely különböző mesterségeket és népművészeti ágakat, például a méhészetet, hímzést, hímes tojás készítését népszerűsítő múzeumszobák létesítését irányozza elő – közölte az Unian hírügynökség.

Az óvodai hadseregmúzeum megnyitásával kapcsolatban Raisza Csornoplecsa, a berdicsevi városi oktatási főosztály vezetőjének helyettese elmondta, hogy annak célja a gyermekek hazaszeretetre és patriotizmusra, valamint a katonai hivatás tiszteletére való nevelése kicsi koruktól fogva. A múzeumhelyiségben egyébként az ukrán katonai eskü szövege, tematikus fényképek és katonai egyenruhák láthatók – tette hozzá.

Az oktatási szakember egyúttal megjegyezte, hogy míg az óvodások komoly érdeklődést mutatnak a kiállítási tárgyak iránt, addig a szülők nagy része nem különösebben lelkesedik a katonai múzeumszobáért.