Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már az új rendszerben vizsgáztak

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. február 17. 13:10

A MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola január 21-én kezdte meg a szakmai vizsgáztatást mind az új modulrendszerű, mind a régi OKJ-ban rögzített szakképesítések vizsgakövetelményei alapján.

Míg a Honvéd tiszthelyettes I. OKJ 52-es képzésen részt vevők a régi rendszer szerint, a Honvéd zászlós OKJ 54-es képzésre jelentkezők már az új, modulrendszerű követelmények alapján, tíz szakirányon összesen 81-en tettek sikeres vizsgát.

2008 szeptemberétől a tárca áttért a modulrendszerű, kompetencia alapú képzésekre, így az iskolán most első alkalommal került sor modulrendszerű vizsgáztatásra. Az új követelményrendszer kapacitás és felkészítés szempontjából fokozott leterheltséget jelentett az állománynak és a hallgatóknak egyaránt.

Az iskola február 13-i kibocsátó ünnepségén a kétféle képzésnek megfelelően kétféle oklevél átadására került sor. Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a MH Központi Kiképző Bázis parancsnoka, aki egyúttal az iskola szolgálati elöljárója is, köszöntötte az ünnepségen megjelent vendégeket és gratulált a végzett hallgatóknak.

Ezt követően Zsiga Tamás ezredes, a HM Személyzeti Főosztály osztályvezetője, az iskola szakmai elöljárója is elismerését fejezte ki és hangsúlyozta a továbbtanulás fontosságát, hiszen ez meghatározó a tiszthelyettesek és zászlósok előmeneteléhez, katonai karrierjük építéséhez. A kibocsátó ünnepség állófogadással zárult.

1595884205