Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnyitott a VOLT – a civil faluban a honvédség standja a legnépszerűbb!

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. június 26. 19:46

Megtörtént a kapunyitás, amire a legelszántabbak már órák óta vártak: délután kettő óra óta fogadja a fesztiválozókat az idei VOLT Sopronban. A rendezvény helyszínén, a civil faluban a Magyar Honvédség is több látványossággal képviselteti magát. A „Seregnyi lehetőség pontja” az első napon nagyon népszerű volt.

Június 26-án, kedden, délután kettőkor végre megtörtént a kapunyitás az idei VOLT Fesztiválon, ahová örömujjongás közepette özönlött be a fesztiválozók első, már órák óta a kapuk előtt táborozó, legelszántabb különítménye.

1595937924
A pillanatot a Magyar Honvédség Seregnyi lehetőség pontja névre hallgató standja felkészülten várta: a homokzsákok a helyükön, a lézerfegyver beüzemelve, a repülőgép-szimulátor felszállásra készen…

Még órákkal a kapunyitás előtt, a délelőtti órákban megérkeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, illetve az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjei, valamint az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselői is a fesztivál helyszínére. Ők a HM Sajtóiroda és a HM Zrínyi Média Kft. már hétfő óta a helyszínen tartózkodó munkatársaival együtt fogadják majd az elkövetkező napokban a sátornál az érdeklődőket. 

A fesztiválozók a bekvártélyozás után és egy-egy frissítőpont meglátogatása közben a civil falu szemrevételezésére is szántak időt. A délutáni órákban egyértelműen a Magyar Honvédség sátra és médiakamionja volt a legnépszerűbb látványosság; a legtöbben a lézerfegyveres céllövöldét és a repülőgép-szimulátort próbálták ki, de közel harmincan kitöltötték már a honvédségi totót is. Az egyetemisták közül pedig sokan érdeklődnek az Önkéntes Tartalékos Rendszer kínálta lehetőségek iránt.

A stand mára bezárt, de holnap délelőtt ismét kinyit!

 
1595937925
 
1595937925

 
 Fotó: Szecsey István