Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megörökítik a pillanat szépségét

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. április 25. 17:41

„Katonafestők” címmel rendezett kiállítást az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Rekreációs és Kulturális Igazgatósága, valamint az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban. A tárlat április 25-én, hétfőn nyílt meg.

Katonafestok_kiallitasanak_megnyitoja_20220425_04 copy

A kiállítást Vörös Zsuzsanna nyugállományú ezredes, az MH Budapesti Nyugállományúak Klubjának ügyvezető elnöke nyitotta meg. Mint mondta: a mostani tárlat különleges, mert a kiállító festőművészek valamennyien szoros kapcsolatban vannak a Magyar Honvédséggel, a szervezet nyugállományú tagjaival. „Az élet rezdüléseit, a természet szépségeit, az állatvilág apróbb pillanatait, történéseit ellesve és megfigyelve ecsetet ragadtak és megörökítették a pillanat szépségét, maradandóvá téve azt” – hangsúlyozta Vörös Zsuzsanna. Hozzátette: a művészek festményeikkel a békét, az élet szépségét, sokszínűségét a hazai tájak békés világát tárják a nézők elé.

„A kiállító festőművészek tanult festők. Fiatalon vagy életük későbbi szakaszában megismerték önmagukban a tehetséget a rajzolás és a festészet iránt, és neves művészek irányításával tudatosan formálták művészetüket, alakították festői technikáikat” – mondta a nyugállományú ezredes.

Katonafestok_kiallitasanak_megnyitoja_20220425_19 copy

A rendezvényen Frömmel Gyula, nyugállományú zászlós, festőművész, a Honvéd Kulturális Egyesület tagja is köszöntötte a megjelenteket. A kiállításmegnyitót a festmények mellett Monok Zsuzsanna és Tósoki Anikó versei is színesítették.

A május 12-ig nyitva tartó tárlaton Németh András, Morschhauser Miklós, Kolossváry Miklós, Tiszttartó Edit, S. Kacsó Róza, Bartha Ildikó, dr. Török Mária, Monok Zsuzsanna és Talán Zsuzsanna festményeit csodálhatják meg az érdeklődők.