Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtalálták az eltűnt F-22 Raptor roncsait

Szöveg: JETfly |  2010. november 19. 15:51

Alaszkai idő szerint november 17-ének délelőttjén, 10:15 környékén (19:15 UTC) a kutatócsapatok megtalálták az előző nap eltűnt F-22-es roncsait. A gép pilótájával kapcsolatban biztos információt még nem közöltek – a roncs megtalálását bejelentő sajtónyilatkozatkor még csak a roncs volt meg, helikopter még nem tudott leszállni az alaposabb vizsgálat érdekében.

A szóban forgó F-22-es az Elmendorf-Richardson légibázison állomásozó 3. Ezred állományába tartozott.

Némileg több információ is elérhető már azonban az esetet megelőző körülményekről. A balesetet megelőzően egy, a bázistól cirka 100 mérföldnyire északra végrehajtott gyakorló repülésről indult épp hazafelé egy Raptor géppár, (Rocky one, Rocky three hívójelekkel) miközben a Rocky three hívójelű eltűnt.

Hogy a géppár két tagja milyen messze tartózkodott ekkor egymástól, azt nem tudni, azt azonban igen, hogy a Rocky one némi kerozin vételezése után a nem jelentkező kísérője keresésére indult, ám mivel nem találta meg, ezért az Alaszkai Légi Nemzeti Gárda felküldött több HH-60 Pave Hawk helikoptert és egy HC-130-ast is a gép keresésére, melyek bár kitartóan keresték, az éjszaka miatt

1599073239
nem sikerült a gépre lelniük.

Másnap délelőtt 10:15-kor a keresésben részt vevő egyik helikopter fedezte fel a baleset helyszínét, azonban leszállást nem tudott végrehajtani, így egy újabb helikoptert irányítottak a helyszínre, mely a november 17-én 13:00-kor (22:00 UTC) tartott sajtótájékoztató idejében ért nagyjából a helyszínre.

Ugyan azóta sincs információ frissítés sem a bázis, sem az USAF oldalán, a pilótát vélhetően azóta sem találták meg.