Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtámadták a krikettválogatottat

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. március 3. 8:29

12 fegyveres álarcos támadta meg kedden a Srí Lanka-i krikett-válogatott autóbuszát.

Hat pakisztáni rendőr és két civil halt meg abban a fegyveres támadásban, amelyet Lahor város közelében hajtottak végre ismeretlenek kedden a Srí Lanka-i krikettválogatott autóbusza ellen – közölték a helyi hatóságok. A rendőröket éppen a Srí Lanka-i csapat védelmére rendelték ki.

A játékosok közül az első jelentések szerint nyolcan megsebesültek, közülük kettőt kórházba szállítottak.

Mint Lahor rendőrfőnöke elmondta, 12 álarcos ütött rajta a buszon. A támadók riksákon érkeztek, Kalasnyikov géppisztolyokkal, kézigránátokkal felfegyverkezve.

Egy másik rendőrtiszt arról számolt be, hogy a buszt több oldalról támadták meg egy körforgalomnál.

Egy, a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozó pakisztáni illetékes szerint a támadás emlékeztetett a tavaly novemberi mumbai (Bombay) terrorakciókra.

Pandzsáb állam kormányzója is úgy vélekedett a sajtónak nyilatkozva, hogy “előre eltervezett terrortámadás volt", amelyet kiképzett fegyveresek hajtottak végre. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy nem sokkal a tűzharc után a lahori biztonsági erők két gépkocsiba rejtett pokolgépet találtak és szereltek szét.

Mahinda Radzsapaksze Srí Lanka-i elnök “aljas terrorista merényletnek" nevezte a szigetország krikettcsapata elleni támadást.

CímkékNATO