Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden a missziós ellátási feladatokról

Szöveg: Kátai Róbert |  2009. augusztus 11. 6:23

A HM Honvéd Vezérkar Főnöke tartott kihelyezett vezetői értekezletet Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Laktanyájában. Tömböl László mérnök vezérezredes méltatta az alakulat katonáinak a missziók ellátásának terén végzett kiemelkedő munkáját.

A kihelyezett vezetői értekezlet a logisztikai ezred állománygyűlésével kezdődött, amelyen Tömböl László mérnök vezérezredes szólt az alakulat katonáihoz, méltatva a missziók ellátásának terén végzett kiemelkedő munkájukat.

Az állománygyűlést követően kezdődött meg az értekezlet, amelyen elsőként a vezérkar főnök tartott értékelést a Magyar Honvédség elmúlt időszakának feladatairól, illetve meghatározta a következő időszak feladatait. Ezt követően a résztvevők előadásokat hallgattak meg a Magyar Honvédség fegyelmi helyzetéről, a szövetségesi felajánlások aktuális helyzetéről, a nemzeti támogató elem rendeltetéséről, feladatainak bővüléséről, illetve a ROLE 2 aktuális helyzetéről. A logisztikai ezred parancsnoka, Bárdos Antal mérnök ezredes az alakulat rendeltetéséről, feladatrendszeréről és a missziók logisztikai támogatásáról tett jelentést, összegezve az ezred által eddig végrehajtott missziós ellátási feladatokat, amelyeket az ezred már 14 éve, 1995-ös megalakulása óta végez.

1595889947
 

Az értekezlet előadásai között technikai bemutatón vettek részt a megjelent katonai vezetők, ahol megtekintették a logisztikai ezrednél rendszeresített technikai eszközöket, illetve a NATO-nak felajánlott alegység, a közlekedéskoordináló század mozgástervező konténerét. A század feladatairól annak parancsnokhelyettese jelentett a résztvevőknek.

A vezetői értekezletet parancsnoki óra zárta, amelynek keretében a munka-és rendezvényszervezéssel kapcsolatos feladatokról, illetve a missziók fegyelmi helyzetéről esett szó.