Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindszent tiszteletbeli polgára lett Korom Ferenc vezérezredes

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Tóth László |  2020. augusztus 27. 21:43

Mindszent város tiszteletbeli polgára lett Korom Ferenc vezérezredes augusztus 27-én, csütörtökön. Az erkölcsi elismerést Zsótér Károly, a település polgármestere adta át a Magyar Honvédség parancsnokának.

20200827_mindszent (4)

A Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtárban tartott rendezvényen Zsótér Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint fogalmazott: vannak, akik egész életet ledolgoznak anélkül, hogy bárki megköszönné vagy elismerné munkájukat, pedig a közösségért egy életen át végzett önzetlen és alázatos munka elismerése rendkívül fontos.

Az emlékérmeket hat kategóriában vehették át a díjazottak: a közéletért, a kultúráért, a sportéletért, az ifjúságért és a kiemelt közszolgálatért kaptak elismerést, illetve tiszteletbeli polgárrá nyilvánították őket. Az utóbbi megtiszteltetésben részesült a Magyar Honvédség parancsnoka is.

20200827_mindszent (6)

„Az ember szülőföldjét nem választja. Szülőhelyét, akárcsak szüleit, az ember a gondviselőtől kapja. Ezért ahhoz különös tisztelettel és elkötelezettséggel kell viszonyulnia” - hangsúlyozta beszédében Korom Ferenc vezérezredes. Hozzátette: bár nem Mindszent szülötte, mégis ezer szállal kötődik a városhoz, hiszen annak idején itt keresztelték meg, és igen fontos szerepet játszott élete alakulásában a település. „A Mindszent város tiszteletbeli polgára kitüntető cím ünnepi átadása soha vissza nem térő alkalmat teremt arra, hogy köszönetet mondjak a számomra fontos városnak és minden polgárának. Mindszent útravalója és meg-megújuló biztatása nélkül nem ugyanazt az utat jártam volna be életem során. Meggyőződésem: nem véletlen, hogy egész életemben a haza védelme érdekében tevékenykedem. Ez a tenni akarás innen ered, és a továbbiakban is azért fogok dolgozni, hogy ezt a bizalmat megháláljam” - mondta.

20200827_mindszent (11)

A Magyar Honvédség parancsnoka rámutatott: nem szabad elfelejtenünk, honnan indultunk, honnan kaptuk meg azokat a stabil morális értékeket, amelyekre személyiségünket, életünket építeni tudjuk. Nem lehet mindenki űrhajós, olimpiai bajnok, nem lehet mindenkiből Nobel-díjas tudós, mint ahogy nem lehet mindenki világraszóló feltaláló, világhírű író, vagy éppen a Magyar Honvédség parancsnoka sem. „Én sem születtem annak. De egy dolgot bárki elérhet: mindenki lehet becsületes, sikeres és boldog ember – és ez a legfontosabb!” – tette hozzá Korom Ferenc vezérezredes.

Ezt követően a Magyar Honvédség parancsnoka egy Kossuth-coltot adott át Zsótér Károly polgármesternek, valamint emlékplakettet adományozott a képviselőtestület részére.

GALÉRIA