Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miskolci toborzók Bükkaranyoson

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. július 27. 16:01

A napokban már negyedik alkalommal rendezték meg – az elmúlt években is oly sikeres – Poeltenberg Ernő Emléknapokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkaranyoson, a Kulcsárvölgy-patak melletti füves területen. Mivel Bükkaranyos a miskolci toborzóiroda illetékességi körébe tartozik, a katonák kihasználták az alkalmat, hogy a tömegeket megmozgató rendezvényen bemutassák az érdeklődőknek a katonai pályát.

Szombati Emese mérnök őrnagy, az MH Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Iroda (Miskolc) vezetője elmondta, hogy a rendezvény ideje alatt egy napra települtek ki Bükkaranyosra az iroda toborzói. Hatástalanított fegyvereket vittek magukkal, amelyek – a tapasztalatok szerint –  mindig odacsalogatják a toborzósátorhoz az érdeklődőket.

Kérdések is szép számmal akadtak a munkát kereső fiatalok részéről, amelyekre gyors és pontos válaszokat adott a miskolci iroda szakállománya.

„Már az ilyen jellegű személyes találkozások alkalmával is nagyjából meg tudjuk szűrni azt, hogy egy érdeklődő alkalmas-e arra, hogy szerződéses katonává váljon. Ha szükséges, javasoljuk, hogy mielőtt elindítanánk az alkalmassági vizsgálatát, hagyjon magának egy kis időt arra, hogy fel tudjon készülni a fizikai felmérőre" – mondta az irodavezető.

1595922324
 Fotó: MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság,
1. Toborzó- és Érdekvédelmi Iroda
Címkékvizsga