Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós karácsony Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Medgyesi Arnold ka. |  2009. december 21. 13:41

A MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége 2009. december 20-án rendezte meg a külszolgálaton lévő katonák gyermekei részére karácsonyi ünnepségét. Az advent utolsó vasárnapján megrendezett ünnepséggel a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya hozzájárult ahhoz, hogy áthidalja a családok közötti nagy távolságot.

A program gyermekfoglalkozásokkal kezdődött. A gyermekek a szépen feldíszített karácsonyfa mellett készíthették el ajándékaikat szüleik részére: Készíthettek karácsonyfadíszeket mézeskalácsból, színes papírból, adventi gyertyákat, jelvényeket saját fényképeikkel. A rendezvényen fellépett a szegedi Grimm-Busz Színház is. A négyfős utazó társulat díszletes, jelmezes, zenés színpadi előadást biztosított a gyermekközönség részére.

A feldíszített karácsonyfa előtt adta át a játékokat a Családsegítő Szolgálat tisztje Pintérné Kámvás Erzsébet százados asszony, valamint az ajándékokat, és a kézművesfoglalkozást biztosító HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Neparáczki Ferenc. A rendezvényre ellátogató családoknak lehetőségük volt műholdas kapcsolat segítségével a missziót teljesítő hozzátartozóikkal rövid beszélgetést folytatni.

1595894754
 

Fotó: Szanda Zsolt szds.