Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műanyag pisztollyal akart szökni Legija

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. február 17. 8:35

A Djindjic- és a Stambolic-gyilkosság, valamint a Vuk Draskovic elleni merénylet miatt összesen 120 évre ítélt Legija parancsnok műanyag pisztolyt szerzett, majd betegnek tettette magát.

Valószínűleg a kórházba szállítás közben próbált volna megszökni.

Egy élethű műanyag pisztolyt találtak Milorad Ulemek “Legija" cellájában, jelentette a B92 belgrádi tévéadó.

A Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merénylet főszervezője nyilvánvalóan szökni próbált, véli a belgrádi média. A műanyag pisztolyt Milorad Obradovic, a szerb büntetés-végrehajtás parancsnoka szerint tíz napja találták meg Legija cellájában.

Obradovic szerint Legija a múlt hét végén – egy héttel a műanyag pisztoly megtalálása előtt – rosszullétre panaszkodott, segítséget kért, mondván, drasztikusan romlott az egészségi állapota. Azt akarta, hogy szállítsák át a belgrádi katonai kórházba, de Obradovic hivatala ezt biztonsági okokból megtiltotta. Legiját végül a börtönben megvizsgálták, de egészsége nem volt veszélyben.

Milorad Ulemek Legiját egyenként negyven év letöltendő szabadságvesztésre ítélték Zoran Djindjic néhai miniszterelnök elleni gyilkos merénylet megszervezése, Ivan Stambolic néhai szerb elnök elrablása és meggyilkolása, illetve Vuk Draskovic egykori ellenzéki vezető ellen elkövetett merénylet miatt.

Címkékvizsga