Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múlt nélkül nincs jövő

Szöveg: Sályi Gergő őrmester |  2012. július 31. 12:59

Idén július utolsó péntekén rendezték meg Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél a nyugállományú légvédelmi tisztek és tiszthelyettesek országos találkozóját. „Múlt nélkül nincs jövő” – ez volt a rendezvény mottója.

A 2012-es rendezvény immár a kilencedik volt a sorban, amelyre az ország minden részéről érkeztek nyugállományú légvédelmi tüzérek. Helyőrségtől és rendfokozattól függetlenül, aki csak tehette, felkereste a Magyar Honvédség egyetlen légvédelmi rakéta fegyvernemi alakulatát, hogy e nagy közösség tagjaként újra láthassa egykori bajtársait, felelevenítse emlékeit a hadsereg kötelékében eltöltött közös esztendőkről és értesülést szerezzen a fegyvernemet érintő aktuális fejleményekről is.

A találkozóra érkezőket Bozsóki Attila mérnök alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese köszöntötte, majd a hivatalos program a csapatművelődési otthonban szórakoztató műsorral kezdődött. Az alakulat megbízott parancsnoka, Könczöl Ferenc alezredes mutatta be az alakulat rendeltetését, jelenlegi feladatrendszerét és szervezeti felépítését, valamint főbb haditechnikai eszközeit. Kitért a hagyományápolás terén végzett munkára, de a vezető állományban bekövetkezett személyi változásokról is említést tett.

A beszámolót követően a megbízott parancsnok az ezred vezénylő zászlósa megkoszorúzta a laktanya emlékparkjában található légvédelmi rakéta és tüzér kopjafát, ahová a jelenlévők is elhelyeztek egy-egy emlékmécsest. Az egész napos programot a Honvéd Együttes „Zacc és limonádé " című műsora zárta, amit már csak a kötetlen beszélgetés követett.

1595939430
 
1595939430
 

 Fotó: A szerző felvételei