Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Munkába álltak a pályakezdő altisztek

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2012. július 16. 9:35

A héten általános és szakmai előadások sorával vette kezdetét a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél annak a tizenkilenc frissen avatott őrmesternek a felkészítése, akik az alakulat altiszti karát erősítik majd.

Az őrmesterek többek között tájékoztatást kaptak a velük szemben támasztott elvárásokról, a követendő viselkedési normákról, a csapathagyományokról, az előmeneteli rendszerről és a teljesítményértékelésről. Átfogó képet alkothattak az ezred kiképzési rendszeréről, a különböző szakterületek működéséről, feladatairól, és megismerkedtek az alakulat előtt álló fő feladatokkal is.

Az egyhetes beilleszkedő foglalkozásokat követő három hónapban az altisztek felkészülnek és átveszik konkrét beosztásukat, valamint kezdetét veszi szakkiképzésük. Emellett a rangidős altisztek figyelmével kísért, az ezred vezénylőzászlósa által felügyelt mentorprogram során minden pályakezdő altisztet egy vele azonos korú, hasonló beosztású katona támogat a gördülékeny beilleszkedésben és munkavégzésben.

A tizenkilenc fiatal őrmester között alakulatunknál kezdi meg katonai pályáját Fehér Gergely őrmester is, aki az idei évben kiérdemelte az évfolyam legjobb hallgatójának járó kitüntető címet és vele együtt a Kéri Kálmán-dísztőrt.

1595938866