Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy koncentrálásra volt szükség

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 23. 10:21

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred június 18–19-én nagytávolságú vezetési gyakorlatot hajtott végre a logisztikai zászlóalj szervezésében. A gyakorlaton két váltásban 42 gépjárművezető és 17 különböző jármű vett részt.

A menetvonalat az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred forgalomszabályzói biztosították. A vezetési gyakorlat próbára tette a gépjárművezetők tudását, valamint a technikai eszközöket, ugyanis a gyakorlatot megelőzően és a gyakorlat első napján jelentős csapadék áztatta a Bakony útjait.

„Igen nagy koncentráló képességre, valamint a haditechnikai eszközök gondos felkészítésére volt szükség, mert a mélyen felázott földutakon gyakran tengelyig süllyedtek a gépjárművek" – mondta el Solymosi Ferenc mérnök őrnagy, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred logisztikai zászlóaljának parancsnoka, a gyakorlat vezetője.

A gépjárművezetők jelesre vizsgáztak, hiszen a nem mindennapi körülmények között is képesek voltak bármilyen helyzetből kivezetni gépjárműveiket. Kiváló alkalom nyílt továbbá a vontatás, önvontatás feladatok végrehajtására is a gyakorlat során. A vezetési gyakorlat felkészülés volt a júliusi osztályba soroló vizsgára.