Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Napjainkban is nagy szerep hárul az altiszti karra

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 2. 15:59

Hetedik állomására, Székesfehérvárra érkezett „Az Altisztképzés másfél évszázada” elnevezésű vándorkiállítás május 2-án, hétfőn.

altisztképzés_Székesfehérvár (3)

A Helyőrségi Művelődési Otthonban tartott megnyitón Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka méltatta a kiállítást. Székesfehérvár helyőrségparancsnoka beszédében kiemelte, hogy a magyar altiszt mindenkor a bátorságot, a hűséget, a kitartást, a fegyelmet, valamint a hozzáértést képviselte és képviseli a mindenkori honvédségben. Emlékeztetett arra, hogy elsőként Mészáros Lázár hadügyminiszter fektette le az altisztek helyét és szerepét a haderőben, ez lényegét tekintve azóta sem változott.

altisztképzés_Székesfehérvár (2)

„Az altiszt összekötő kapocs a tiszti állomány és a legénységi állomány között. Manapság is nagyfokú felkészültség és folyamatos tanulás utáni vágy jellemzi ezt az állománykategóriát, amelynek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban is fontos szerepe van” - fogalmazott az ezredes.

A jelenlévőknek Kollár László főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia kiemelt zászlós oktatója, a kiállítás tárlatának összeállítója mutatta be az altisztképzés elmúlt százötven évének legfontosabb pillanatait.

Kapcsolódó cikkek