Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-légitámadás Tripoliban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. május 24. 12:49

Légitámadást hajtott végre a NATO a líbiai főváros egyik katonai létesítménye ellen május 24-én, kedd hajnalban. A líbiai kormány szóvivője szerint három ember meghalt, mintegy 150 pedig megsebesült.

A NATO 12-18 csapást hajtott végre a líbiai önkéntes hadsereg egy laktanyája ellen, amely Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rezidenciája és főhadiszállása, a Báb-el-Azazíja hatalmas épületkomplexum közelében található – közölte nyugati újságírókkal a kormány szóvivője, miközben az újságírókat egy olyan kórházhoz szállították, amelyben a légitámadás sebesültjeit ápolták. Az áldozatok többsége civil, aki a laktanya közelében lakott, vagy lakik – tette hozzá.

Egy tudósító szerint a légitámadás alig több mint fél óráig tartott.

A kedd hajnali volt a leghevesebb légitámadás azóta, hogy a nyugati koalíció elkezdte hadjáratát a líbiai hatalom ellen. Az AP tudósítója szerint elképzelhető, hogy a Báb-el-Azazíja valamelyik épületét is találat érte, mert az erőd területéről is látott füstöt felszállni.

A NATO közleményt adott ki, és ebben az szerepel, hogy gépeik támadása során több találat ért egy katonai járműtelepet. A dokumentumból nem derül, ki, hogy a gépeknek voltak-e más célpontjaik is.

A támadás hatására megszólaltak a líbiai légvédelmi fegyverek.

CímkékNATO