Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Edzőtábor lábteniszezőknek

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. május 24. 13:52

Május 14-én a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE (SZKHSE) lábtenisz szakosztálya edzőnapot szervezett a női és ifjúsági lábtenisz válogatott és a SZKHSE tagjai számára. A rendezvénynek otthont adó sportcsarnokot az MH Szentendrei Kiképző Bázis (MH KKB) biztosította.

A sportesemény szervezője Rieger László alezredes a SZKHSE lábtenisz szakosztály vezetője volt, aki egyben a női és ifjúsági válogatott csapatvezetője is, már több mint négy éve. A SZKHSE, a MH KKB és a válogatott együttműködése már többször is megvalósult az évek során. Például 2008 őszén a SZKHSE által szervezett és a MH KKB által nyújtott helyi lehetőségekkel biztosított edzőtáborok döntő mértékben hozzájárultak a válogatott kimagasló eredményeihez a 2008 évi világbajnokságon (Perov, Csehország). Lepsényi Boglárka (a SZKHSE sportolója, kétszeres világbajnok és egyszeres Európa-bajnok) ezen a versenyen lett először világbajnok, párosban harmadik és testvérével, Lepsényi Katalinnal (SZKHSE) hármasban 4. helyezett. Ilyen szép eredményt a női válogatott eddig a versenyig még soha nem ért el. 

1595919080
Ez az edzőtábor a válogatott felkészülésében is fontos szerepet tölt be, mivel lehetőséget biztosít a különböző sportegyesületek tagjainak a közös felkészülésre a 2011. évi női és ifjúsági lábtenisz Európa-bajnokságra (2011. június 16–19. Kolozsvár, Románia).
A felkészülésen részt vett Pál Tamás a válogatott szövetségi kapitány, aki a szakmai munkát irányította, és a 12  játékos. A felkészítés során kiemelt szerepet kapott Lepsényi Boglárka egyéni felkészítése is, amiben jelentős szerepet vállalt és kapott Rieger László alezredes, Boglárka edzője is.

A felkészítés a vezetők és a játékosok szerint is sikeres volt, e napon sok hasznos ismerettel gyarapodtak a játékosok főként a taktika és a csapatjáték területén.
A résztvevők köszönetüket fejezik ki a MH KKB parancsnokának Mikusi Zsolt ezredesnek, törzsfőnökének Deme Tibor ezredesnek és a SZKHSE elnökének Márton Zsolt századosnak azért a segítségért, amellyel lehetővé tették, hogy ez a sportesemény megvalósuljon.

Fotó: A szerző felvételei