Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nehéz, de nagyon szép hivatást választottak”

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. február 16. 19:15

„Legyenek szigorúak, követelménytámasztók, minden körülmények között következetesek, példamutatók és emberségesek, és megtalálják számításukat a Magyar Honvédségben” − mondta február 16-án, csütörtökön dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az MH Ludovika Zászlóalj negyedéves honvédtiszt-jelöltjeinek tartott szemináriumon.

A Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj negyedéves honvédtiszt-jelöltjeinek tartott különleges szemináriumot csütörtök délután dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti objektumának Zrínyi-termében megtartott előadáson a tábornok a katonai pályáról beszélt a megjelent hallgatóknak, akik előzetesen kérdéseket is eljuttathattak hozzá. A rövid, kötetlen és személyes hangvételű előadást követően a tisztjelöltek szóban is kérdéseket tettek fel Benkő tábornoknak.

1595931615
A Honvéd Vezérkar főnöke előadásában a katonai életpálya lehetőségeiről szólva hangsúlyozta: dolgozzanak akármilyen beosztásban, akármilyen alakulatnál a jövő tisztjei, mindig tartsák szem előtt, hogy a Magyar Honvédség egy és oszthatatlan, szakterület vagy fegyvernem szerint semmiféle megkülönböztetésnek nincs helye a szervezetben az egyes katonák között. „Legyenek büszkék a saját fegyvernemükre, szakterületükre, de mindig a közösség, a szervezeti érdek domináljon", mondta a honvédtiszt-jelölteknek a vezérezredes.

Benkő Tibor kiemelte: a katonai pálya nehéz hivatás, amely sok lemondással, áldozattal jár, komoly kitartást kíván meg mindenkitől, és élethosszig tartó tanulást követel. A tábornok nyomatékosan hangsúlyozta: a képzés nem ér véget a tisztavatással, a továbbiakban sem szabad abbahagyni a tanulást, aki ugyanis nem akar kellő mértékben érvényesülni, óhatatlanul lemarad. „Mindig arra törekedjenek, hogy az adott beosztásban a legjobbak legyenek" − hangsúlyozta a Honvéd Vezérkar főnöke, és felhívta a megjelentek figyelmét: mindig viselkedjenek emberségesen beosztottaikkal.

„Legyenek szigorúak, követelménytámasztók, minden körülmények között következetesek, példamutatók és emberségesek. Aki megfelel e követelményeknek, megtalálja a számítását a Magyar Honvédségben" − mondta Benkő vezérezredes, majd részletesen szólt az új humánstratégiában érvényesülő – és a parancsnokok által is érvényesítendő – teljesítményértékelési rendszerről is.

Az előadás után a honvédtiszt-jelöltek kérdéseket tehettek fel a vezérezredesnek, amelyek elsősorban gyakorlati jellegűek voltak a majdani elhelyezkedéssel, lehetőségekkel, illetve a honvédség jövőbeli perspektíváival kapcsolatban, de szóba kerültek a missziók is. A Honvéd Vezérkar főnöke felhívta a megjelentek figyelmét a nyelvtanulás és a sport fontosságára is.

„Nehéz, de nagyon szép hivatást választottak" − zárta a szemináriumot a vezérezredes, és sok sikert kívánt a jövő tisztjeinek.

1595931615

 Fotók: Galovtsik Gábor