Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi együttműködés katonák és rendőrök között

Szöveg: Palotás Levente hdgy. |  2010. január 15. 6:45

Afganisztánban az Európai Unió számos országának katonái teljesítenek szolgálatot, de mellettük, velük szoros együttműködésben rendőrök is dolgoznak az országban, annak érdekében, hogy elősegítsék az Afgán Nemzeti Rendőrség minél hatékonyabb működését.

Frank Hansen r. alezredes, az EUPOL (European Union Police Mission) afganisztáni kontingensének északi regionális főnöke látogatott az MH Tartományi Újjáépítési Csoporthoz (MH PRT) kisebb delegációjával, akiket Vokla János alezredes, az MH PRT parancsnokhelyettese és László Tamás r. alezredes, az MH PRT rendőr szakértői kontingensének vezetője fogadta.

A vendégek és az újjáépítési csoport szűk vezetőségének bemutatkozását követően az EUPOL képviselői átfogó képet kaptak az MH PRT struktúrájáról, feladatrendszeréről és a rendőrök számára is elhelyezést biztosító Camp Pannónia felépítéséről, az élet- és lakókörülményekről.

Ezután részletes tájékoztatást hallhattak az MH PRT és a rendőri erők együttműködésének legfontosabb területeiről, kérdéseiről és a közös feladatok végrehajtásáról. Végül a beszámolók utolsó pontjaként Fábián László alezredes, az MH PRT törzsfőnöke informálta a látogatókat a tartomány biztonsági helyzetéről és az afgán rendőrökkel kialakított kapcsolati rendszerről.

A látogatás második részében a delegáció tagjai és László Tamás r. alezredes közösen áttekintették a rendőr kontingens jelenlegi tevékenységét, jövőbeni feladatrendszerét és a feladataik beillesztésének lehetőségét az EUPOL programjának keretei közé.

1595895632