Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nincs megállás az alapkiképző századnál!

Szöveg: Demény Andrea szkv.<br /> |  2009. június 26. 12:04

Utolsó jelentős megmozdulásainak egyikét hajtotta végre 2009. június 25-én a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár alapkiképző százada a szomódi lőtéren, hiszen a felkészítési tervben szereplő lőgyakorlat végrehajtása, és egy harcászati gyakorlat után, a záróvizsgán adnak bizonyosságot tudásukról.

A folyamatos kiképzés, a fizikai megterhelés, és a számos új feladat igazi kihívást jelentett a bevonult állománynak, mert közel három hónapon keresztül fizikai és szellemi teljesítőképességeik határán kellett szembesülniük mindazzal, ami pályafutásuk kezdetének nélkülözhetetlen velejárója.
Az előző napon végrehajtott előkészítő lőgyakorlaton megfelelően teljesített az állomány, így indulhattak neki az egész napra tervezett lőfeladatoknak, melyen pisztollyal, gépkarabéllyal és kézigránátdobással küzdötték le a célokat.

A katonák nagyon motiváltak, mindenki a képességeinek legjavát nyújtja, hiszen ők katonák akarnak lenni – mondta el Kollár Tamás főtörzsőrmester kiképző rajparancsnok.

1595888714
Nehezebb fizikai megterhelésre számítottam, számomra a testnevelés foglalkozások voltak a legkönnyebbek – vallotta be Tarlós Tamás honvéd (képünkön). Csak pozitívan tudok nyilatkozni a kiképzőkről, bár kemények, szigorúak, de ez szükséges, hiszen magas követelményszintet kell tartani, hogy mindent jól, pontosan és alaposan megtanuljunk, mert ebben a foglalkozásban nem hibázhatunk.

A csapat is nagyon jól összeszokott, igazi barátságok alakultak ki, és rájöttünk, hogy a nehezebb pillanatokban is tudunk egymásra számítani. Nagyon várom már a végét, és főleg az új helyemre vagyok kíváncsi, mert gépészként egészen más feladatokat kell megoldanom a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljánál- tette hozzá Tamás.

A század kibocsátó ünnepsége után az alapkiképzésen részt vett katonák visszatérnek az alakulatukhoz, és ők is részesei lesznek annak a közösségnek, amelyben mi „öreg" katonák hosszabb-rövidebb ideje teljesítjük a nekünk szánt olykor nehéz, ám kihívásokkal teli szolgálatot.

1595888714