Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NN Ultrabalaton: óriási csapatösszetartó élmény

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. május 10. 15:07

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonái is csatlakoztak Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseményéhez, az NN Ultrabalaton nemzetközi futóversenyhez.

6

A tizenhetedik alkalommal megtartott, a Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy kerékpárral is teljesíthetnek a résztvevők.

A tókerülő futóverseny mezőnye Balatonfüredről rajtolt, és ugyanott ért célba. A 211 kilométeres távot váltóban futották le a területvédelmi ezred katonái. A „Csapat a CSAPAT” fantázianévvel induló csapat tagjai: Csányi Henrik alezredes, Vörös Mihály őrnagy, Szokol Patrícia százados, Lacházi Csaba főhadnagy, Takács Kadosa főhadnagy, Balanek Dániel hadnagy, Filó László törzszászlós, Dobos József Zoltán zászlós, Businé Hoffmann Vivien önkéntes területvédelmi tartalékos főtörzsőrmester, Rupp Loretta önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester, valamint Rozs Dorina önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester.

Az NN Ultrabalaton egy igazi kihívás, óriási csapatösszetartó és fizikai határokat feszegető élmény volt. Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred hivatásos és önkéntes tartalékos katonái más alakulatnál szolgáló honvédekkel, valamint dr. Böröndi Gábor altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar főnökével együtt vettek részt a sporteseményen.

Kapcsolódó cikkek