Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Novák Katalin aláírta az Ország Fegyveres Védelmének Tervét

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. május 31. 18:40

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke tett látogatást a Honvédelmi Minisztériumban május 31-én, kedden. Az államfőt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, illetve dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka katonai tiszteletadással fogadta a tárca Balaton utcai objektuma előtt.

HM_Novak_Katalint_0531 (50)

A honvédelmi miniszterrel és a Magyar Honvédség parancsnokával folytatott egyeztetést követően Novák Katalin – a Magyar Honvédség főparancsnokaként - aláírta az Ország Fegyveres Védelmének Tervét. Az aláíráskor – mások mellett – jelen volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Schanda Tamás, a Köztársasági Elnöki Hivatal kabinetfőnöke, Barthel-Rúzsa Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke és Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója is.

A dokumentum tartalmazza a Magyar Honvédség képességeinek alkalmazását hazánk külső támadással szembeni fegyveres védelmének érdekében. A terv végrehajthatóságát az MH Készenlét Fokozás Rendszere, az MH Hadrendje és az MH Műveleti Vezetési Rendszere támogatja. A dokumentum mindezek mellett tartalmazza a Magyar Honvédség feladatait a törvényes rend fenntartásában, a kritikus infrastruktúra és a kibertér védelmében történő közreműködésre. A tervet a honvédelmi miniszter előterjesztésére Magyarország köztársasági elnöke hagyja jóvá.